U olujnom nevremenu u Mostaru porušena stabla, nestalo struje u nekoliko naselja

Olujno nevrijeme zahvatilo je sinoć područje Mostara. U naseljima Bijeli Brijeg, Bare, Luka te u Zagrebačkoj ulici porušena su stabla, koja su mostarski vatrogasci uklanjali tokom noći, a nastavili i jutros. 

Usljed nevremena, došlo je do nestanka struje u nekoliko sela na Podveležju, zatim na Gubavici te na području Čitluka (naselja Gornja Blatnica, Čerin i Čalići) i Neuma (Hotanj, Žukovica, Radetići i Drijen).

Evropski meteorološki servis “Meteoalarm” za danas je aktivirao žuti meteoalarm za Bosnu i Hercegovinu.

Posljedice nevremena - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Posljedice nevremena Foto: (Bljesak.info)

Za regije Banje Luke, Bihaća, Livna, Mostara, Sarajeva, Trebinja i Tuzle izdata su upozorenja zbog količine padavina i grmljavine.

U večernjim satima i u noći sa srijede na četvrtak porast naoblačenja stiže sa sjeverozapada, praćen kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će veći dio dana biti umjeren južni i jugozapadni.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79