U Općoj bolnici zabilježen najveći broj novoprimljenih pacijenata u Covid odjel

Tokom protekla 24 sata u Covid odjele sarajevske Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na hospitalizaciju je primljeno 39 pacijenata, a 18 je otpušteno na kućno liječenje. Nažalost, jučer je od posljedica koronavirusa preminuo jedan pacijent.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi na bolničkom liječenju je ukupno 200 pacijenata s dijagnozom Covid-19, od kojih je 9 na intenzivnoj, a 11 na postintenzivnoj njezi, pet pacijenata je na respiratoru, a 11 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, saopćeno je iz Opće bolnice.

U prijemnoj Covid trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji 11 pacijenata.

– Uz brigu o covid pacijentima medicinsko osoblje Opće bolnice, u datim okolnostima, liječi i druge pacijente. Prethodnog dana ukupno je na bolničko liječenje primljeno 57 pacijenata, a 49 je otpušteno kući. Urađeno je 1.142 pregleda i pruženo 6.265 usluga te 17 operacija (8 hitnih, 4 planirane i 5 ambulantnih), a na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo jučer je rođeno 5 beba.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79