U Opću bolnicu za 48 sati primljeno 10 oboljelih od koronavirusa

U Covid odjelu i na Long Covid liječenju u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ ukupno je 40 pacijenata, a posljednja dva dana primljeno je njih deset.

Na intenzivnoj njezi trenutno su četiri pacijenta , tri su na visokom protoku kisika i jedan pacijent je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Na žalost, jučer je jedan pacijent sa teškim komorbiditetom preminuo .

Najviše novoprimljenih pacijenata nije potpuno vakcinisano, a znatno manji broj je onih koji su dobili vakcinu.

Tokom jučerašnjeg dana tri pacijenta sa ovog odjela je završilo bolničko liječenje i otpušteni su kući. Menadžment ove zdravstvene ustanove vrši užurbane pripreme za otvaranje novog sprata za hospitalizaciju Covid pacijenata.

Inače, u posljednja 24 sata u Općoj bolnici je bilo ukupno 126 prijema pacijenata na hospitalizaciju i 74 otpusta iz ustanove, a urađeno je 1.199 pregleda, 5.297 zdravstvenih usluga, 29 operacija i to jedna hitna, 22 planirane i šest ambulantnih te četiri poroda.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79