U ovom bh. gradu sve puca od posla i zarade: Imaju suficit od 1,2 miliona KM

Na četvrtoj manifestaciji „Gradonačelnik s privrednicima“ sumirani su rezultati poslovanja u 2019. godini i dodijeljena priznanja za najuspješnije kompanije na području Grada Živinice.

Kako je pojasnio gradonačelnik Samir Kamenjaković, rezultati stanja privrede određuju se na osnovu nekoliko parametara a Grad Živinice po svim tim pokazateljima bilježi značajan napredak i kontinuiran rast, piše BiznisInfo.

– Poboljšana poslovna klima uvjetovana većim angažmanom gradske administracije i lokalne vlasti kako bi se privukli novi i zadržali već prisutni investitori, zatim izgradnja i uređenje postojećih i novih poslovnih zona, kreiranje programa podrške novim i postojećim poduzetnicima, otvaranje mini poslovnog inkubatora za start-up biznise, kreiranje pozitivne medijske slike, te otvaranje Centra za biznis doprinijeli su tome da je Grad Živinice u protekloj godini ostvario bruto prihod preko 736 milijuna KM, od čega je skoro 117 milijuna prihoda od izvoza, te neto dobit koja iznosi preko 33 milijuna KM – kazao je Kamenjaković.

Investitori su u uređenu Poslovnu zonu u Ciljugama uložili 80 milijuna konvertibilnih maraka a otvoreno je 1.400 novih radnih mjesta u preko 30 kompanija.

– Danas imamo 736 milijuna KM prihoda od ukupnog obrta, i povećanu stavku prihoda od izvoza. Prije tri godine smo imali oko 80 milijuna KM, a danas imamo oko 117 milijuna KM što je važan pokazatelj. Ovdje ne želimo stati, nego želimo napraviti repoziciju Grada, a u projektu je i znanstveno-tehnološki park gdje ćemo proizvoditi nove tehnologije. Želimo se baviti i cirkularnom ekonomijom i kroz cirkularnu ekonomiju baviti se naknadnom obradom otpada s obzirom na to da je počela izgradnja Eko-Sep deponije. Želimo staviti turizam na poseban nivo kako bismo imali sva tri važna resursa koja mogu podići proračun. Sa zadovoljstvom mogu reći da smo u suficitu 1,2 milijuna KM i s ovakvim načinom i programom za budućnost Grada proračun može sigurno biti preko 35 milijuna KM što će omogućiti kvalitetniji život građana u Gradu Živinice – kazao je Kamenjaković.

Deset najuspješnijih kompanija Grada Živinice u 2019. godini:

ALFE-MI d.o.o
Profine BH d.o.o Živinice
AFT Bosnia d.o.o Živinice
OMEGA d.o.o Živinice
Disk d.o.o Živinice
SONRA d.o.o Živinice
Z.H.- ZOLA d.o.o Živinice
STAR-CENTAR d.o.o Živinice
ADEN d.o.o Živinice
KERA & DISK d.o.o Živinice

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79