U petak dženaza nastradalom Vedadu Ibrahimoviću iz Sarajeva

Mladić kojeg je u blizini SCC-a u Sarajevu Nissanom pregazio Benjamin Arslanagić (20) je 21-godišnji Vedad Ibrahimović.

Benjamin zaprijetio Vedadu: “Uđi u auto ili ću te zgaziti”

Mnogobrojni Vedadovi prijatelji, okupit će se danas od 15h ispred Hastahane, kako po krenuli u protestnu šetnju prema mjestu ubistva, čime bi odali počast nastradalom prijatelju. Mirna šetnja će završiti pred Vedadov zgradom u kojoj je živio.

Poznat je i termin dženaze za nastradalog mladića iz Sarajeva.

Dženaza će se obaviti u petak (02.4.2021.) na Gradskom groblju Vlakovo

Prijatelji se opraštaju od Vedada: “Počivaj u miru! Gore na nebu, armija je prava!”

Benjamin Arslanagić je vozeći Nissan Almeru u kojem su bili njegov maloljetni saučesnik i djevojka M. Č., po dolasku u ulicu Vrbanja do broja 4, ugledao Vedada Ibrahimovića.

Arslanagić je potom zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao Vedadu: “Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti”.

Detalj s lica mjesta na kojem je pregažen mladić

Nakon toga je maloljetnik izvadio nož iz džepa svoje jakne koja je bila na zadnjem sjedištu. Izašao je iz vozila i s nožem u ruci krenuo prema Vedadu.
Kada je Vedad ugledao nož u ruci maloljetnika dao se u bijeg. Za njim su krenuli maloljetnik  i Arslanagić u automobilu.

Nakon što su stigli u ulici Kotromanića u blizini SCC-a, Arslanagić ga je udario automobilom, a maloljetnik je odbacio nož.

Ubistvo automobilom kod SCC-a: Zatražen pritvor za Benjamina Arslanagića i maloljetnog saučesnika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79