U pljačkama “očistio” 15 kuća i pokupio 74.000 maraka

Benedi Đukanović, osumnjičen za likvidaciju banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, policiji je uoči posljednjeg lišavanja slobode bio poznat kao pljačkaš kuća.

Tako je za 15 pljački od 2005. godine i pričinjenu štetu od 74.000 maraka bio osuđen na 6 mjeseci iza rešetaka.

Ovo je ujedno bila posljednja presuda Đukanoviću uoči privođenja zbog likvidacije  Krunića i i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.

Prema presudi koja je u posjedu Srpskainfo, Đukanović je tako u mjestu Ljubačevo u avgustu 2005. opljačkao porodične kuće Mile V. i Miodraga V, iz kojih je ukrao mahom električne alate, odnosno pilu, bušilicu, ubodnu pilu, ali i 10 litara rakije, flašu viskija „balentajn“, pet litara vina i druge predmete. Ukupna materijalna šteta u ovim pljačkama procijenjena je na 7.000 maraka.

Pljačku s najvećim plijenom Đukanović je izveo u septembru 2009, i to u Pavlovcu kod Banjaluke, kada je opljačkao kuću Gojka A.

U presudi se navodi da je Đukanović ukrao televizor, muzičku liniju, video rekorder, stakleni galon zapremine 25 litara u kojem je bila rakija „šljivovica“, mušku i žensku odjeću, električnu kosilicu, električnu fleksericu, kompresor, cirkular, pumpu za vodu i druge predmete, a ukupna šteta procijenjena je na više od 15.000 maraka.

U januaru 2006. na meti je bila porodična kuća Ostoje P. iz koje je Đukanović sa saučesnikom ukrao tri lovačke puške, zvučnike, motornu pilu, fleks mašine i veću količinu alkoholnog pića. Šteta je procijenjena na 10.000 maraka.

U mjestu Donji Pervan kod Banjaluke opljačkao je i kuću Milomira M. i ukrao risiver, muzičku liniju, dva diskmena, ručni cirkular, lančić, zlatne narukvice, ženski prsten i drugi nakit, pričinivši štetu od 9.000 maraka.

Koliko je Đukanović bio detaljan u svom nezakonitom radu potvrdile su pljačke porodičnih kuća O.R. i S.P. u Kolima, odnosno Pavlovcu kod Banjaluke, kojima je pokupio gotovo sve što su imali pod krovom.

Nesrećnim vlasnicima Đukanović je ukrao televizor, električni šporet, bušilicu, dvije deke, deterdžent, pet litara rakije, usisivač, mješalicu, aparate za pranje vozila, par lustera i lampi, muzičku liniju, aparat za kafu, video igrice „Super Nintendo“, set noževa „Cepter“, više komada posteljine, dvije muške jakne, lonac, vaser vagu, video kameru, šest plafonjerki, drvene vješalice, makaze za šišanje voća, 20 košulja i kompjuter.

Osim pljački kuća Đukanović se teretio i za neuspjelu krađu automobila „pežo“ vlasništvo S.M. Isključivo zahvaljući vlasniku vozila, a zatim i policiji, Đukanović je osujećen u ovoj krađu, pa je prilikom bjekstva morao ostaviti ukradeno vozilo da ne bude lišen slobode u tom trenutku.

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću, osumnjičenom za likvidaciju Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića. Pritvor je produžen za još tri mjeseca, prenosi Srpskainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79