Regija Crna Gora U Podgorici ključa: Policija blokirala ulaze i izlaze iz grada, Amfilohije poziva...

U Podgorici ključa: Policija blokirala ulaze i izlaze iz grada, Amfilohije poziva da se glasa protiv Mila

Policija je večeras blokirala saobraćaj na izlazu iz Podgorice, na magistrali kod pumpe na Smokovcu. Ne dozvoljava ni da se izađe iz grada, ni da se uđe u Podgoricu.

(VIDEO) Da li je riječ o provokaciji: Iz Srbije krenula “auto litija” prema Crnoj Gori

Reporterima Vijesti policija je saopštila da je saobraćaj blokiran “zbog prepreke na putu” i da drugo objašnjenje nemaju.

Kolona od više stotina vozila preusmjerena je i iz Golubovaca kroz zetska sela ka Podgorici.

Građani koji su se javili Vijestima tvrde da je jedino objašnjenje koje su dobili od policije – da ne čekaju.

Policija je zaustavila i kolonu vozila kod tunela Budoš, gdje je saobraćaj u blokadi. Kolona automobila je duga nekoliko kilometara, a policija je ispred tunela formirala živi zid.

U glavnom gradu Crne Gore večeras se održava auto-litija, na kojoj učestvuju građani koji protestuju protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Plato ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja gotovo je popunjen vozilima, a na prisutno je i nekoliko stotina građana. Na bulevaru ispred Hrama su automobili koji učestvuju u protestnoj koloni vozila.

Okupljeni pjevaju “Ne damo svetinje” i skandiraju “Milo, lopove”.

Plato ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja (Vijesti.me)

Više sagovornika je kazalo tokom popodneva Vijestima da policija navodno ne dozvoljava građanima drugih općina da uđu u Podgoricu.

Jedan muškarac je priveden i on je, dok su ga uvodili u maricu, prijetio policajcima.

Policija je privela i Momčila Kukuličića, bivšeg odbornika Nove srpske demokratije u Golubovcima, kog su izveli iz automobila kojim je iz Zete krenuo ka Podgorici.

Prema aktuelnim mjerama, usvojenim u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u Crnoj Gori, javna okupljanja se ograničavaju na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba u zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra.

Nošenje zaštitnih maski na otvorenom i u zatvorenom obavezno je na cijeloj teritoriji Crne Gore, uključujući i djecu stariju od sedam godina, osim na plažama i u nacionalnim parkovima pod uslovom pridržavanja fizičke distance i ranije propisanih mjera.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je danas građane Crne Gore da izađu na predstojeće izbore i da glasaju protiv vlasti koja je donela Zakon o slobodi vjeropispovesti i koja “još uvek istrajava na duhu tog antizakona”.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović

– Crkva nema svoju stranku niti svoju izbornu listu, ali je prirodno da se raduje onima koji su protiv bezakonog zakona i koji brane svetinje, bez obzira kojoj stranci pripadaju – naveo je Amfilohije u poslanici pročitanoj nakon jutrošnje liturgije u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Mitropolit je uoči parlamentarnih izbora 30. augusta u Crnoj Gori istovremeno pozvao građane i da predstojećim izborima “pristupe rasterećeni bez bilo kakvog straha i potkupljivanja, koristeći svoja građanska prava”.

Vlast u Crnoj Gori ranije je ocijenila su se Amfilohije i Mitropolija crnogorsko primorska SPC umiješali u politiku i odlučili da “sudbinu institucije unesu u dnevno-političku borbu”.

Lider vladajuće DPS Milo Đukanović je ranije poručio da ta partija ima “jasan zadatak da SPC pobijedi na izborima”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM