U posljednja 24 časa 5 slučajeva silovanja djece

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 časa u pet slučajeva reagovala je policija ili je sud donio optužujuću odluku zbog silovanja djece.

Prvi slučaj je silovanje u Šipovu gdje je D.R. (64) sopstvenu unuku mlađu od 15 godina obljubio zbog čega je osuđen na šest godina robije.

A onda je čitavu regiju potresao slučaj iz Travnika gdje je 16-godišnji maloljetnik silovao dvije djevojčice. Jednu od 10 godina, drugu od 11 godina. Slučaj je prijavljen policiji koja je brzo reagovala i uhapsila počinioca.

Ubrzo nakon toga stigla je vijest o Prijedorčaninu A.M. (35) koji se sumnjiči da je obljubio dijete mlađe od 15 godina. Kao i sa muškarcem iz Šipova, riječ je o 14-godišnjoj djevojčici.

Pripadnici policijske uprave Banjaluka lišili su slobode muškarca u Potkozarju zbog sumnje da je obljubio maloljetnu kćerku rođeno 2006. godine, a slučaj je prijavio Centar za socijalni rad.
Neotkrivanje imena počinioca

U mnogim komentarima ljudi traže imena počinioca i neosnovano se pitaju da li neko nešto krije. Međutim, istina je drugačija. Skrivanje imena počinioca se vrši sve dok su oni u fazi istrage, kao što je slučaj u Travniku, Prijedoru, Banjaluci, a razlog zbog kojeg se saopštavaju samo inicijali lica koja su presuđena kao što je slučaj u Šipovu, jeste zaštita djeteta koje je seksualno uznemiravano.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79