U posljednja 24 sata u BiH zaražene 102 osobe, šest preminulo

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.050 uzoraka, od kojih je 58 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u Sarajevskom, Unsko-sanskom, Zapadno-hercegovačkom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom i Tuzlanskom kantonu/županijama.

Do sada je testirano ukupno 102.892 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 9.659 osobe. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 6.092 pacijenta, dok je trenutno aktivno 3.338 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 5 smrtnih ishoda. Preminuli su tri muškaraca iz Banovića, Gradačca i Tešnja, te dvije žene iz Gračanice i Tešnja. S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 259, od toga 166 osoba je muškog (64 posto) i 93 osoba ženskog spola (36 posto).

U pоsljеdnjа 24 sata u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе i Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 563 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а kоrоnаvirus pоtvrđеn је kоd 44 оsоbe. Deset novozaraženih je iz Dоbоја, pо pеt iz Prnjаvоrа i Bosanske Grаdiškе, pо tri iz Bаnje Lukе, Biјеljinе, Istоčnе Ilidžе, Pаlа i Tеslićа, dviје iz Bosanskog Šаmcа i pо јеdnа iz Zvоrnikа, Knеžеvа, Bosanske Dubicе, Kоtоr Vаrоšа, Lаktаšа, Mоdričе i Sоkоcа.

Institutu je priјаvljеn i јеdаn smrtni slučај kоd kојеg је pоtvrđеnо prisustvo koronavirusа, a riječ je о muškаrcu stаriје živоtnе dоbi iz Vlаsеnicе.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79