U potragu za nestalim Mićom Kneževićem iz Drvara pozvani i pripadnici OS BiH

Pripadnici MUP-a Livanjskog kantona zajedno sa kantonalnom Gorskom službom za spašavanje, Vatrogasnim društvom Livno i ostalim policijskim agencijama i dalje tragaju za nestalim 77-godišnjim Mićom Kneževićem iz Drvara koji se 5. jula iz Medicinskog centra Livno udaljio u nepoznatom pravcu.

Kako su istakli iz MUP-a, proteklih par dana poduzet je veći broj mjera i radnji u cilju pronalaska Miće Kneževića. Tako je u više navrata podizana bespilotna letjelica – dron, angažiran potražni pas, zatim pregledan video nadzor, a svo raspoloživo ljudstvo bilo je na terenu, no zasad bez uspjeha.

Pregledom video nadzora na dan nestanka spomenuti je lociran u krugu livanjske Carine zbog čega je posebno dobro pretražen taj dio grada, kao i okolna sela.

S obzirom na to da dosadašnja potraga nije pokazala rezultate, policija nastavlja s daljnjom potragom, te su u pomoć pozvani i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Iz MUP- a su uputili molbu građanima da također pomognu u potrazi za nestalim te da ako posjeduju bilo kakva informacije ili uoče 77- godišnjeg muškarca, prosječne visine u svijetlo zeleno i kariranoj košulji i tamo sivim hlačama, te crnim cipelama to odmah jave policiji ili na broj 122.

Podsjećamo, Mićo Knežević iz Drvara je u petak, 5. jula, oko 17 sati samovoljno napustio interni odjel Kantonalne bolnice u Livnu te se udaljio u nepoznatom pravcu, objavila je Fena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79