U pretresima MUP-a TK pronađena opojna droga: Dvije osobe iz Lukavca lišene slobode

U pretresima MUP-a TK pronađena opojna droga: Dvije osobe iz Lukavca lišene slobode


Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga u saradnji sa policijskim službenicima PS Lukava, u subotu 5. februara su postupajući po usmenoj naredbi Općinskog suda u Lukavcu, izvršili pretres stana, kuće i pomoćnih prostorija koje koriste M.S., rođen 1989.godine i A.K.,rođen 1989.godine, oba iz Lukavca.

Prilikom pretresa pronađena su i privremeno oduzea dva PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, šest PVC pakovanja (različite veličine) sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri mobilna telefona, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon izvršenog pretresa imenovani su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade, te su uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238.Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, navedeno je u informaciji PU MUP-a TK.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija