U pretresima u Sarajevu pronađeni droga, oružje i municija

16.05.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Veliki broj policije postavljen je na ulazima i ulicama u blizini katedrale Srca Isusova. U krugu od 1km nije moguce prici katedrali niti proci ulicama u njenoj blizini. U katedrali Srca Isusova odrzat ce se misa za ubijene na Bleiburgu na kraju Drugog svjetskog rata. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Policijski službenici MUP-a KS obavili su pretrese na dvije lokacije u Sarajevu i pronašli drogu, oružje i municiju za koje vlasnici nisu imali dozvolu.

Po naredbi Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, pretrese su izvršili policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije – Uprave policije MUP-a KS u saradnji sa policijskim službenicima Četvrte PU.

Pretreseni su putničko motorno vozilo “VW Passat” te stan i prateće prostorije u ulici Saliha Behmena koji koristi N.B. (1986.).

“Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 200 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, digitalna vaga, pištolj marke “CZ M-57, cal. 7,62 mm sa okvirom i 5 metaka istog kalibra”, navode iz MUP-a KS.

Izvršen je pretres stana i pratećih prostorija u ulici Sulje Jahića koji koristi A.T. (1993.).

“Prilikom pretresa pronađena je i od istog oduzeta jedna puška sa pripadajućim okvirom, bez municije, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid, jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedna tableta koja acocira na opojnu drogu extazi”, dodaje se u saopćenju.

Obojica su uhapšena. N.B. se tereti za Neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa. A.T. se tereti za Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Privedene osobe se nalaze u prostorijama Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. U toku je kriminalistička obrada.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79