U Prnjavoru otkriven ilegalni terminal za sportsko klađenje

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću Republike Srpske otkrili su neovlašteno kockanje u kafe-baru “Pit-stop” u Prnjavoru, vlasništvo Đ. D.

Kako je saopćeno iz Uprave, neovlašteno priređivanje igara na sreću otkriveno je na terminalu za sportsko klađenje.

Redovna kontrola

– Ilegalno priređivanje igara na sreću otkriveno je na terminalu za sportsko klađenje u ugostiteljskom objektu “Pit-stop” u ulici Miloša Crnjanskog u Prnjavoru, vlasnika Đ. D. Protiv pravnog i fizičkog lica u čijem je vlasništvu otkriveni ilegalni terminal, bit će preduzete zakonske mjere – rekla je Nedeljka Breberina, portparol Uprave.

Nezvanično saznajemo da je ilegalno klađenje otkriveno prilikom redovne inspekcijske kontrole, koja će se nastaviti i u narednom periodu.

Prema podacima Uprave, prihodi od igara na sreću u Republici Srpskoj u konstantnom su porastu. U 11 godina, koliko Uprava postoji, u budžet Republike Srpske slilo se ukupno 186 miliona maraka

Kafe “Čova buraz” u Banjoj Luci - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Kafe “Čova buraz” u Banjoj Luci

Povećani prihodi

O kolikom se porastu radi, najbolje svjedoči činjenica da je prošle godine prikupljeno 28 miliona maraka, a 2008., kada je Uprava osnovana, 6,9 miliona maraka.

– Povećanje budžetskih prihoda praćeno je istovremenim smanjenjem obima ilegalnog priređivanja igara na sreću, koji se danas pojavljuje samo u sporadičnim i izoliranim slučajevima – pojašnjavaju u Upravi, navodeći da igre na sreću u RS obavlja 36 privrednih društava te da je prisutan trend ekspanzije

Noćni bar “Pit stop” u Prnjavoru - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Noćni bar “Pit stop” u Prnjavoru

Zapečaćeni saloni i aparati

Inspektori su i 5. februara u ugostiteljskom objektu “Infinity” u Zvorniku otkrili neovlašteno klađenje D. J. Nakon toga su zapečaćeni predmeti koji su korišteni za izvršenje prekršaja i pokrenut je postupak kažnjavanja. Prije toga, ilegalni salon zabavnih igara otkriven je u kafe-baru “Čova buraz” u Banjoj Luci, vlasništvo N. B., gdje su, također, zapečaćeni sporni aparati, a protiv vlasnika je pokrenut postupak.

Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79