U protekla 24 sata MUP KS uručio 569 prekršajnih naloga

Pripadnici Treće PU – PS Novo Sarajevo u subotu u 1:15 sati lišili su slobode G. K. iz Sarajeva, rođenog 1983. godine, a na osnovu potrage Četvrte PU – PS Novi Grad. O tome je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, osoba je odvedena u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a isti je istog dana u 10:35 sati otpušten iz službenih prostorija.

Istog dana u 14:45 sati pripadnici Druge PU – PS Centar lišili su slobode Z. J., rođenog 1978. godine, i M. N., rođenog 1972., iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počini krivično djelo krađe.

U prodavnici “Blok Market”, koja se nalazi u ulici Hifzi Bjelavca na Ilidži, razbojništvo su počinile dvije nepoznate osobe, koje su uz prijetnju pištoljem od radnice uzele novac i udaljile se u nepoznatom pravcu. Policija nastavlja rad na dokumentiranju tog krivičnoga djela i pronalasku izvršioca.

Pripadnici Druge PU – PS Centar lišili su slobode B. E., rođenog 1991. godine, nastanjenog na Ilidži, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga. B. E. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U prodavnicu “Konzum” u ulici Mustafe Ice Voljevice na Ilidži jučer oko 20 sati nepoznata osoba uz prijetnju pištoljem počinila je razbojništvo nad radnikom, pri čemu je otuđena određena suma novca.

Peta PU – PS Ilidža jučer u 23:35 sati obaviještena je da je u ulici Vidovci na Ilidži došlo do požara na vikendici u vlasništvu H. M. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo u 00:30 sati. U ovom požaru nije bilo povrijeđenih, dok je na objektu nastala velika materijalna šteta. O nesreći je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, po čijem će odobrenju u jutarnjim satima biti obavljene uviđajne radnje u prisustvu sudskog vještaka PPZ struke i uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 569 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 28 vozača.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79