U protekla 24 sata u BiH zabilježen 281 novi slučaj koronavirusa, sedam osoba preminulo

U protekla 24 sata u BiH zabilježen je 281 novi slučaj koronavirusa, a sedam osoba je preminulo.

U Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.473 uzorka, od kojih je 238 pozitivno na virus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima osim Bosansko-podrinjskom. Do sada su testirana ukupno 121.944 uzorka, a virus je potvrđen kod 12.722 osobe.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su četiri nova smrtna ishoda. Preminula su dva muškarca iz Lukavca i Travnika, kao i dvije žene iz Jajca i Konjica.

Koronavirus potvrđen je kod još 43 osobe u Republici Srpskoj, a u pоsljеdnjа 24 sata Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеna su tri smrtnа slučаја kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо оvоg virusа.

Preminula su dvа muškаrcа stаriје i јеdna žеna srеdnjе živоtnе dоbi iz Pаlа, Priјеdоrа i Čеlincа.

Što se tiče zaraženh, rаdi sе о 21 muških i 22 žеnskih оsоbа, оd kојih su tri mlаđе, 32 srеdnjе i оsаm оsоbа stаriје živоtnе dоbi.

U pоsljеdnjа 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, izvršеnо је tеstirаnjе 543 lаbоrаtоriјskа uzоrаkа.

U Neumu osam novozaraženih

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u protekla 24 sata preminula je jedna osoba, a radi se o 78-godišnjem muškarcu iz Mostara, potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva HNK.

Na bolničkom liječenju trenutno su 42 bolesnika, od kojih je jedan na neinvazivnoj, a sedam na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dok su ostali klinički stabilno.

– U SKB Mostar na COVID-19 testirano je 535 uzoraka. U HNK pozitivnih je 45 i to: 24 iz Mostara, 11 iz Prozora-Rame, osam iz Neuma i dva iz Čitluka – navedeno je u informaciji Kriznog štaba.

Na Podhrastovima je smješteno 27 pacijenata

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 288 uzoraka na koronavirusa od čega su 45 pozitivna.

Kako je potvrđeno iz KCUS-a u Sarajevu su pozitivne 24 osobe, Travniku 12, Kaknju šest, Zavidovićima dva, a u Bugojnu jedna.

Na Podhrastovima je smješteno 27 pacijenata, od kojih je pet na intenzivnoj njezi. U protekla 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79