“U rat sam otišao s 18 godina, Dodik je tada dobio nadimak Ronhil”

Branislav Borenović i Milorad Dodik, lideri PDP-a i SNSD-a nastavili su međusobne optužbe. Nakon što ga je Dodik prozvao za izdajništvo, Borenović se na društvenim mrežama “pohvalio” da je u Vojsci RS-a ratovao već u 18. godini, dok je “Dodik za to vrijeme preko granica i aerodroma nosio nešto drugo, pa zaradio nadimak Ronhil”.

“Branislav Borenović je otišao u rat sa 18 godina sa svojim saborcima u redovima Vojske Republike Srpske u jedinicama koje su popunjavali najmlađi i tamo gdje su mnogi, nažalost, i poginuli. Milorad Dodik je za to vrijeme preko granica i aerodroma nosio nešto drugo, pa zaradio nadimak Ronhil. Pa danas Milorad kaže da je on patriota, a ja izdajnik”, naveo je Borenović na Facebooku.

Kako je dodao, on nije nikada potpisao ni glasao ni za nijedan prenos nadležnosti sa institucija RS-a, Milorad Dodik je izglasao sve i jednu.

“Branislav Borenović nije učestvovao u usvajanju ANP-a za NATO, Milorad Dodik jeste. Dvije godine nakon što je Milorad sjeo u fotelju u Sarajevo, Manjača je postala mjesto gdje marširaju NATO vojnici. Pa opet Mile kaže da je on patriota, a Brane izdajnik”, navodi Borenović.

Kako je dodao, živi život koji su on i njegovi najmiliji živjeli i prije bavljenja politikom.

“Miloradu Dodiku je banka plijenila kuću prije nego što je postao vlast. Danas su Mile i njegovi zaplijenili cijeli budžet. Pa je i zato Mile patriota, a Brane izdajnik. Je li Branislav Borenović izdajnik zato što je engleski jezik naučio u školi, a Milorad Dodik to nije uspio ni za šest mjeseci boravka u Americi dok je bio “dašak svježeg vjetra na Balkanu?”, upitao se Borenović.

Kako dalje konstatuje, “ako je i od Dodika, previše je”.

“Nema većeg izdajnika i štetočine od njega. Najveći srpski nacionalni interes je sada da Milorad Dodik i njegova kamarila odu s grbače naroda. Ja jesam i biću za jasnu, beskompromisnu odbranu srpskih nacionalnih interesa, nadležnosti Republike Srpske, povezivanja sa Srbijom i našim narodom širom regiona, ali i građenje mostova prijateljstva u Evropi i cijelom svijetu. Republiku Srpsku kakvu mi vidimo, modernu i ekonomski jaku, odbranićemo i od onih koji bi da je ugroze izvana, ali i od Dodika koji je već 15 punih godina uništava iznutra”, naveo je Borenović.

Kako je zaključio, RS nije prćija Dodika, da se s njom igra kako mu padne na pamet.

“I neka bude siguran da će za tu igru morati da odgovara, ma koliko taj trenutak pokušavao da odgodi”, naveo je nraju Borenović.

Podsjetimo, Dodik je prethodno izjavio da ni Mirko Šarović, ni Branislav Borenović, niti bilo ko drugi u Republici Srpskoj ne treba da “brani Dan RS-a od Dodika, koji je za razliku od njih učestvovao u njenom proglašavanju” piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79