U ratu sam grad branio jednom puškom, sad ću ga braniti s mladim ljudima

Ispred zgrade Vlade KS večeras su organizovani mirni protesti kojima su ugostitelji poslati poruku nezadovoljstva zbog najavljenog lockdowna u Sarajevu. Okupljanju je prisustvovao i ugostitelj Dževad Topić Topa, koji je također dao kratku izjavu za medije.
Odmah nakon što su okupljeni ugostitelji prestali skandirati “Kupite vakcine!”, Topić se obratio novinarima.

“Dva sastanka smo imali s vlastima, bili smo mirni. Odmah nakon drugog sastanka sam ovoj grupi poručio da smo prevareni. Ispostavilo se da smo prevareni. Od sutra tražimo proglašenje vanrednog stanja. A zna se šta vanredno stanje povlači”, kazao je Topić.

Zatim je upitao: “Koja je razlika od sutra do petka i od petka do ponedjeljka?”.

Ugostitelji: “Forto nas je slagao, tražimo da nas zatvore i isplate obećane naknade”

“Virusa neće biti do petka, a poslije toga će ga biti? Samo želim da mi to kažu. A ovi koji na naš račun dobijaju plate neka se odreknu 30 do 40 posto na račun male privrede i ugostitelja. Mi im punimo budžet, ne sada, nego godinama. I još nešto – u Titovoj sam s jednom puškom izašao protiv JNA, Crnogoraca i srpskih paravojnih formacija. S jednom puškom! A sad protiv ovih ću izaći ovako s ovim mladim ljudima”, zaključio je, te je zatim nagrađen aplauzom i odobravanjem okupljenih.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79