U regionu cijene padaju, kod nas sve po starom

Srbija je jučer donijela odluku da značajno snizi cijene 20 osnovnih proizvoda za ishranu, higijenu i kućnu hemiju. Slične mjere razmatraju se i u Hrvatskoj, gdje Vlada radi na dogovoru s trgovcima kako bi cijene oko 300 namirnica spustila na nivo iz krajnjeg dana prošle godine.

Zvanični podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske ukazuju da su cijene hrane u julu bile niže samo za jedan odsto u odnosu na juni iste godine, a indeks svih potrošačkih cijena nije značajno promijenjen u odnosu na prethodni mjesec. Zvanična mjesečna inflacija iznosila je samo 0,1 odsto.

U Ministarstvu trgovine RS nisu razmišljali da objave listu koji su to proizvodi pojeftinili i za koliko, već su samo imenovali trgovine koje su se odazvale kampanji. Na tom spisku nema trgovačkih lanaca koji imaju najveću maloprodajnu mrežu u našoj zemlji.

Kada je riječ o proizvodima koji su obuhvaćeni kampanjom, ostavljen je izbor svakom trgovcu ponaosob, a prema informacijama koje u ministarstvu imaju sa terena, kampanjom su obuhvaćeni artikli iz širokog spektra proizvoda – od konditorskih proizvoda, mliječnih proizvoda, kafe, sredstava za higijenu i drugih roba široke potrošnje „koji su u prosjeku sniženi od 15 do 30 odsto“.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79