U Republici Srpskoj 89 novozaraženih koronavirusom, preminula jedna osoba iz Foče

U Republici srpskoj je u posljednja 24 sata testirano 585 uzoraka na koronavirus od čega je pozitivnih bilo 89. Jedna osoba pozitivna na koronavirus je preminula.


U pitanju je 48 muških i 41 ženska osoba, a 14 njih je mlađe, 56 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, najviše osoba je iz Banje Luke (14), osam iz Zvornika, po sedam iz Bosanske Gradiške, Istočne Ilidže i Pala, po šest iz Doboja i Prijedora, po četiri iz Teslića i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Laktaša, Foče, Oštre Luke i Bijeljine, dvije iz Šekovića i po jedna iz Dervente, Bosanskog Šamca, Bratunca, Kozarske Dubice, Kneževa, Srebrenice, Višegrada, Osmaka, Petrova, Čelnica, Ribnika i Kotor Varoša.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Foče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.257 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 245 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus.

U Kantonu Sarajevu 30 novozaraženih koronavirusom, oporavila se 61 osoba

U Republici Srpskoj, od koronavirusa, do sada se oporavilo ukupno 4.254 osoba, testirane su ukupno 63.909 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 234, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 173. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.181 osoba, a nadzor je završen kod 54.375 osobe prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79