U Republici Srpskoj od ponedjeljka povratak u školske klupe i na fakultete

Sjednica Štaba za vanredne situacije Republike Srpske na kojoj je razgovarano o epidemiološkoj situaciji u ovom entitetu održana je danas u Banja Luci. Na konferenciji za novinare su se obratili direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Ministar Šeranić je kazao da se učenici srednjih škola i studenti u Republici Srpskoj vraćaju u školske klupe, odnosno na fakultete, od ponedjeljka, 19. aprila. Neće biti promjene trajanja časa i grupe se neće mijenjati.

– To je jedina izmjena od sljedeće sedmice, ono što je bilo u prethodnim zaključcima se nastavlja i u narednim sedmicama. Svakako lokalne samouprave imaju mogućnost da donesu pojedinačne odluke, kao što je u Trebinju slučaj gdje je odlučeno da nastava pređe na online nastavu – rekao je.

Naveo je da je broj pregleda u primarnoj zdravstvenoj zaštiti niži, te da je u RS danas manji broj zaraženih osoba koji su u bolnicama.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79