BiH U RS-u jeftiniji kobasica, majoneza, začini, deterdžent i pašteta

U RS-u jeftiniji kobasica, majoneza, začini, deterdžent i pašteta

U RS-u će na određenu grupu proizvoda biti ukinute marže pa će njihova cijena biti niža, pohvalilo se Ministarstvo trgovine i turizma RS-a nakon dogovora sa dobavljačima i trgovačkim lancima u okviru kampanje “Društveno odgovorni”.

Ministarstvo je najavilo da će pojeftiniti tirolska kobasica, majoneza, začini, deterdžent za suđe i pileća pašteta, što je danas izazvalo reakcije i kritike nekih zastupnika u NSRS-u.

– Ministre, nikada vas nisam vidio u restoranu da jedete ove namirnice. Ovo je ruganje i ponižavajuće. Zašto niste naveli udarne prozivode. Šta sljedeće možemo očekivati – plastične čaše i konac za zube…? – kazao je danas tokom Aktuelnog sata u Narodnoj skupštini RS-a zastupnik Milan Savanović (Lista za pravdu i red).

Ministar trgovine i turizma RS-a Denis Šulić je istakao da je ovo samo početak, a da će konačan spisak jeftinih namirnica sa maržom od nula posto, biti definisan do kraja sedmice.

– Nastavit ćemo sa pozivom odgovornim kompanijama na snižavanju cijena namirnica i svega što može izazvati inflatorne udare – dodao je Šulić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM