U RS-u ne smiju postaviti bilbord povodom Dana državnosti: Cenzura zbog “neprikladne parole”?

Kampanja Pokreta Snaga domovine povodom dana državnosti Bosne i Hercegovine je počela postavljanjem bilborda u svim većim gradovima bh. entiteta Federacije BiH, no kako kažu iz ovog pokreta, u drugom bh. entitetu Republika Srpska, to neće biti realizovano.

– Sa žaljenjem moramo da obavijestimo javnost da kampanja na području RS neće biti realizovana zbog otkazivanja kompanije koja upravlja bilbordima na tom dijelu domovine. Iako je oglasni prostor rezervisan i plaćen za sve veće gradove u tom bh. entitetu, samo tri dana prije početka kampanje smo obavješteni da ona ne može biti realizovana zbog neprikladne parole – kazali su iz Pokreta Snaga domovine.

U svome saopćenju pozivaju javnost da procijeni da li u natpisu na plakatu ima nešto što je neprikladno.

– Iako sam dugo u politici ovo još nikad nisam doživio – da jedan plakat koji apsolutno promoviše univerzalne vrijednosti, na prvom mjestu antifašizam, bude cenzurisan. Očigledno da u jednom dijelu Bosne i Hercegovine imamo najcrnju diktaturu. O ovom slučaju ću da obavjestim članove europskog parlamenta i druge funkcionere Europske unije sljedeće sedmice kada imamo zakazane sastanke u Briselu – rekao je Ahmed Husagić iz ovoga pokreta.

Također, uputio je poziv svim građanima BiH da “zajedno uložimo maksimalne napore u mobilizaciju progresivnih snaga kako bi autoritarni režimi u Bosni i Hercegovini na izborima u oktobru 2022. godine bili poraženi”.

  U Konjicu uhapšen 21-godišnjak koji je iskorištavao djecu radi pornografije

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79