U Rudniku Đurđevik nadaju se jednoj četvrtini od 4,8 miliona KM za hotel Đuro Salaj u Gradcu

Pravni sljedbenici nekadašnjeg SOUR-a Titovi rudnici uglja Tuzla nadaju se finansijskoj injekciji nakon što je hotel Đuro Salaj pred prodajom za 4,8 miliona KM.

Iskreno, od vas čujemo da je hotel pred prodajom. Znali smo da je u procesu njegova prodaja, ali ne i u kojoj fazi. Prije tri-četiri godine dali smo saglasnost za njegovu prodaju jer rudnici imaju mnogo svog primarnog posla da još vode računa o nekretnini na Jadranu.

Više od 400 zainteresiranih za zakup bh. imovine u Hrvatskoj, na otvaranju ponuda izbila TUČNJAVA

Pravni sljedbenici SOUR-a Titovi rudnici su rudnici Đurđevik, Banovići, Zenica, Breza, Miljevina, Ilijaš…, ali i Aluminij Mostar – kaže za Faktor Šefket Brčaninović, pomoćnik direktora za pravne poslove u Rudniku Đurđevik.

Upravo je ovo preduzeće najzainteresovanije za finalizaciju prodaje hotela.

– Rudniku Đurđevik pripada najveći dio, preciznije 23,72 posto. Zatim slijedi RMU Zenica sa 20,83 posto… Novac bi nam itekako dobrodošao, samo da hoće stići – poručuje Brčaninović za Faktor.

BiH izgubila imovinu u Hrvatskoj!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79