U sarajevskom dječijem parku konzumirali drogu: Policija privela dva narkomana

Nemile scene svakodnevno gledamo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U toku jutarnjih sati, u sarajevskom dječijem parku na Malti uočene su dvije punoljetne osobe kako konzumiraju opojna sredstva piše Crna-Hronika.

Treba napomenuti da je ovo dječije igralište i da se u samoj blizini igrališta nalazi i vrtić te da mališani iz zgrade koriste igralište za svoje aktivnosti.

Cijeli slučaj snimljen je u 10:30h a stanari su odmah poznali i pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo koji su odmah po prijavi izašli na teren i priveli dvojicu muškaraca.

Mjesto koje bi trebalo biti primjereno djeci i mladima postalo je izvorom opasnosti, ne onih dječjih gdje se mogu spotaknuti, pasti ili udariti, nego ozbiljnih, često i po život ozbiljnih. Upravo iz navedenih razloga igrališta bi morala biti pod posebnim i pojačanim nadzorom kako ga osobe koje ilegalno konzumiraju narkotike i slična sredstva ne kontaminiraju i time dovedu dječje živote u opasnost piše Crna-Hronika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79