U Sarajevu ispred porodične kuće likvidiran ljubimac: “Bio je terapijski pas”

Nepoznati je počinitelj pucao u psa iz vatrenog oružja. Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje oko ovog događaja. Kao što vidimo na CT snimcima, pucano joj je ciljano u pluća, onakko kako lovci znaju. Mali kalibat, 50metara od kuće u kojoj živi Maja, Keno i njihovo dvoje djece u 10 sati ujutro.

“U ponedjeljak 3.10. upucan je moj pas u Faletićima, opština Stari Grad Sarajevo, u jutarnjim satima između 9:40 i 9:50h ujutro. Pas se zvao Malena i bio je terapijski pas mog djedeta od 3 godine sa smetnjama u razvoju. Policiju sam odmah pozvala na uviđaj” – izjavila je prijateljaca od vlasnice psa, Saira Džeko Crnu-Hroniku.

Kao što vidimo na CT snimcima, pucano joj je ciljano u pluća, onakko kako lovci znaju. Mali kalibat, 50metara od kuće u kojoj živi Maja, Keno i njihovo dvoje djece u 10 sati ujutro.

Šta kažu veterinari?

Dana 3.10. 2022. godine pad doveden u pratnji Kenana Uzunovića (suprug vlasnice) u polusvjesnom stanju sa vidljivim krvarenjima. Po riječima vlasnika sumnja se na prostrelnu ranu. Pas je pregledan pri čemu je ustanovljena cijanoza sluznica, otežano disanje, sunormalna temperatura (nemjerljiva).

Psu je otvoren venoznu put i pristupilo se stabilizaciji pacijenta (grijanje, i/v tekučine, grijana podloga, i/c tečnost, lijekovi protiv bolova i krvarenja). Pas životno ugrožen.

Na RTG snimcima (dostavljeno) ustanovljeno obilno krvarenje i komunikacija grubne šupljine sa vanskom sredinom – pneumotorax. Psu se stanje pogoršava, u toku noći i ugiba od obilnih kardiorespiratornih i vaskularnih povreda izazvanih metkom. Sumnja se da je riječ o vatrenom oružju, tipa pištolja, izmjereno zrno je veličine 14,7×6,24mm.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79