U Sarajevu iz Caritasovog kombija ukradene potrepštine namijenjene migrantima i izbjeglicama

U Sarajevu su iz kombija humanitarne organizacije Caritas ukradene potrepštine namijenjene migrantima i izbjeglicama u Bosni i Hercegovini, saopćili su iz ove organizacije.

Kako su naveli, u noći sa 10. na 11. juni poslije 22 sata na Caritasovom parkingu je provaljeno u kombi u kojem su bili neprehrambreni i higijenski proizvodi.

Istakli su kako je provala izvršena.

“Počinitelj je na parking ušao kroz otključanu kapiju, koja se nalazi uz Ambasadu Austrije i koju u tom dijelu zaključanog parkinga Caritasa koristi spomenuta ambasada. Počinitelj je uočio robu u kombiju koja je bila namijenjena za pomoć migrantima i izbjeglicama u Bosni i Hercegovini”, ukazali su.

Naglasili su da je, kako su naveli, nepoznati počinitelj razbio staklo na kombiju i ukrao 500 paketa higijenskih proizvoda i 100 paketa neprehrambrenih proizvoda.

Iz Caritasa su saopćili da je 11. juna u jutarnjim satima policija izvršila uviđaj, a da je Ambasada Austrije ustupila snimak sa sigurnosnih kamera. U toku je istraga.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79