U Sarajevu iznenada preminuo Elvin Pašić Eko, poznati poduzetnik i humanitarac

Danas je u Sarajevu u jutarnjim satima iznenada uslijed srčanog zastoja preminuo u 57. godini života Elvin Pašić Eko poznati sarajevski poduzetnik te vlasnik jedne poznate građevinske kompanije iz Sarajeva.

Pašić je sudjelovao u izgradnji najznačajnijih i najvećih objekata širom Bosne i Hercegovine, ali i i širom Balkana. Između ostalog tu su mnoge poznate zgrade popularnih bh. kompanija, objekti televizija , obrazovne ustanove. Pašić je sudjelovao i pomagao u radu mnogobrojnih javnih i zdravstvenih ustanova.

U bivšoj Jugoslaviji bio je poznat kao najmlađi i najuspješniji generalni direktor, vlasnik kompanije koju je tada osnovao, Poznat će ostati i po izvanrednim postugnućima u polju ekonomije.

Važio je za velikog humanistu i velikog čovjeka koji je nesebično pomagao te izdržavao brojne porodice u Sarajevu i Hadžićima. Bosna i Hercegovina će ga pamtiti po njegovim nesebičnom radu i djelovanju piše Source.

“Čovjek koji je važio za nesebičnog mentora, kralja preozbiljnih biznis fora koje te ne uče u školi. Čovjek koji je volio vrijeme provoditi na mirnim mjestima satima slusajući i savjetujući svakog kome je bilo kakav savjet trebao uključujući bilo koji drugi vid pomoći do te mjere da je ljudima koji su počinjali biznis nudio svoje objekte bez traženja bilo kakve naknade za kiriju i kompenzacije! Kad se osjećaš da više ne možeš i da više ne vrijedi bilo kakva borba,1h na kafi sa Ekom značio je punjenje baterija i s te kafe bi odlazio pun motivacije i energije! Nedostajat će mi naše kafe petkom poslije džume! Molim dragog Allaha da mu se smiluje i da ga uvede u Džennet!” napisao je njegov prijatelj Amir Sidran

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79