U Sarajevu izvršena policijska racija u više objekata: Priveden opasni momak iz Vogošće

Tokom jučerašnjeg dana izvršeni su pretresi dva ugostiteljska objekta na području općina Novo Sarajevo i Vogošća saznaje nezvanično portal Crna-Hronika.

Aktivnosti uprave policije izvršili su racije s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti na području Kantona Sarajevo, policijski službenici su kontinuirano provodili mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem prevencije vršenja krivičnih djela i prekršaja.

Te mjere i radnje, pored ostalog, uključuju i provođenje racija od strane policijskih službenika, kao kriminalističko-operativne i taktičke radnje koja se poduzima s ciljem stavljanja pod policijsku kontrolu određenog prostora ili objekta, kako bi se provele druge mjere i radnje iz nadležnosti policijskog organa

Nezvanično saznajemo da je racija izvršena u ugostiteljskom objektu na Grbavici i u Vogošći gdje je priveden opasni momak zbog posjedovanja vatrenog oružja bez dozvole.

 

Također u večernjim satima policijski službenici vršili su i kontrolu putničkih automobila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79