U Sarajevu je ,,sasvim normalno” proći kroz crveno na semaforu (VIDEO)

Inžinjeri saobraćaja prilikom rješavanja problema određene raskrsnice unaprijed naučenim metodama daju prijedloge svjetlosne signalizacije, kako bi svi učesnici u saobraćaju bili sigurni.

Prolazak kroz crveno svjelo na semaforu predstavlja jedan od najtežih prekršaja u saobraćaju, jer direktno utiče na sigurnost pješaka, biciklista i ostalih vozača koji se eventualno mogu naći ugroženi jer im je prvenstvo prolaska oduzeto.

Ipak, to pojedinim stanovnicima Sarajeva, ali i drugih bh. gradova, ne predstavlja problem, te ove radnje često vidimo na ulicama najvećeg bh. grada.

Zahvaljujući kamerama instaliranim na prednje vjetrobransko staklo i dobroj volji čitatelja, Crna Hronika svakodnevno dobija nove snimke i nove priče, a čijim objavljivanjem želimo da preventivno djelujemo na sve učesnike u saobraćaju.

U nastavku pogledajte dva današnja slučaja teškog kršenja saobraćajnih propisa iz Sarajeva.

View this post on Instagram

Žuri se dostavljaču u Sarajevu #crnahronika

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih) on

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79