U Sarajevu lišen slobode serijski lopov: Ovaj put mu meta bio Ford Kuga

Sinoć u 19:15 sati u ulici Hasana Kikića, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Druge PU lišili su slobode osobu S.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku krađu.

On je, kako navode iz MUp-a KS, dan ranije u ulici Džidžikovac, općina Centar Sarajevo, izvršio krivično djelo teške krađe u parkirano putničko motorno vozilo marke Ford Kuga.

“O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a S.S. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licem”, navode iz sarajevske policije.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sinoć u 19:15 sati u ulici Hasana Kikića, općina Centar Sarajevo, uhapšen je S. S. (34) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krađu.

On se sumnjiči da je 10. oktobra u ulici Džidžikovac u centru Sarajeva provalio u parkirani Ford.

Kako saznaje portal „Avaza“, riječ je o Seadu Sultanoviću. On je iz vozila ukrao stvari čija se vrijednost procijenuje na više hiljada maraka. Među ukradenim predmetima bila je i jakna. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je kraljivac pao upravo zbog ukradene jakne, jer je nosio na sebi.

Isti izvor nam je rekao da se Sultanović sumnjiči da je u proteklom periodu u istoj ulici te u drugim na području sarajevske općine Centar ojadio i druge vlasnike vozila. Policajcima je posao otežavala činjenica što nikada nije zatečen na djelu.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a osumnnjičeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79