U Sarajevu lišeno slobode petero osoba

Sarajevska policija jučer je privela pet osoba zbog posjedovanja i omogućavanjua uživanja opojnih droga, saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U ulici Jusufa Tanovića u općini Centar, sinoć oko 22.45 sati, privedeni su 33-godišnji K. B. i 28-godišnji D. D. Policajci su kod prvog pronašli i oduzeli 20 paketića sa marihuanom, kao i više ličnih dokumenata na tuđa imena, dok su kod D. D. pronašli dva pektića marihuane.

Deset minuta kasnije na Putu Mladih Muslimana, policajci Druge PU su zaustavili i legitimisali D. V. (20), od kojeg su oduzeli tri paketića sa spidom, paketić marihuane, kao i šest tableta nepoznatog sastava, za koje se sumnja da je droga, piše Faktor.

U općini Hadžići, u Miševićima, pripadnici Jedinice za podršku MUP-a KS, oko 23.10 sati, zaustavili su i kontrolirali N. H. (27) iz Bijeljine. Prilikom pregleda kod njega pronašli i oduzeli po paketić spida i marihuane, kao i tri tablete za koje se sumnja da je droga.

Nešto ranije, u popodnevnim satima, na Trgu ZAVNOBiH-a, u općini Novi Grad uhapšen je maloljetni T. H. (2001), kod kojeg je pronađen paketić marihuane.

Svi uhapšeni su predati u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba, a policija radi na dokumentovanju spomenutih krivičnih djela, naveli su iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79