U Sarajevu lopova na sve strane: Iz stana ukrali bušilicu, pilu, klješta, u apoteci radnici prijetili nožem

Policijski službenici sarajevske Druge PU su u ul. Tekija, općina Centar Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da su opljačkali S. R. iz Sarajeva, uhapsili su 26-godišnjeg O.M. 33-godišnjeg B.Č., obojica iz Sarajeva.

Naime, oni su provalili i opljačkali u stan u ul. Nova, općina Centar, kojom prilikom su otuđili bušilicu, brusilicu, ubodnu pilu, električni aparat za farbanje i različite vrste kliješta, piše Hayat.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Dežurna služba Četvrte PU obavještena je da je u apoteku „Gral“, lociranoj u ul. Hamdije Kapidžića, općina Novi Grad Sarajevo, od strane jednog NN izvršioca i uz prijetnju nožem razbojništvo.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79