U Sarajevu novi protesti zbog smrti mladića: Brat poziva građane zbog istine i pravde za Adnana

U Sarajevu se u julu mjesecu 2020. godine desila tragična nesreća u kojoj je život izgubio Adnan Hadžagić, a prema policijskim izvještajima, on je poginuo bježeći od policije kada je, kako su iz MUP-a rekli, skočio sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede, zbog čega je policija pozvala Hitnu pomoć na mjesto događaja i tokom ukazivanja ljekarske pomoći navedeno lice je preminulo.

Porodica Hadžagić ne vjeruje u ovu verziju priče i kako kažu Adnan nije imao povrede koje ukazuju na padanje sa visine, niti je imao ijednu frakturu ni povredu, te oni vjeruju da je upravo policija oduzela Adnanov život.

Adnanov brat, Demir Hadžagić je za portal Crna-hronika u intervju nakon nesreće ispričao kako je podnio krivičnu prijavu za ubistvo.

“Kao prvo, oni nisu bili naoružani i nisu bježali u toku počinjenja bilo kakvog krivičnog djela. Uviđaj je obavljen aljkavo i brzo. Povrede koje ima ne ukazuju na padanje sa visine zato što nema niti jednu frakturu niti povredu koja nastaje u uslijed pada sa visine, rekao nam je tad Demir Hadžagić.

Porodica nastradalog Hadžagića za CH: “Dokazat ćemo da je naš rahmetli Adnan ubijen”

“Mi ćemo na sve moguće načine pravnim putem dokazati da se desilo klasično ubistvo od strane policijskih službenika. Moj brat nije bio naoružan kao ni dvojica koja su bila sa njim. Nije pružao otpor. Iz policije neće da nam daju podatke koji su policijski službenici bili na mjestu događaja i mnoge informacije kriju i zataškavaju. Mi posjedujemo slike iz mrtvačnice na kojima se jasno vidi da su povrede nastale usljed teškog premlaćivanja po svim djelovima tijela, ima ranu na vratu koja je bila prekrivena flasterom i prilikom našeg pokušaja da vidimo kakva je rana službenik nam je strogo zabranio da skinemo flaster i pogledamo ranu.

“Od policije je bježao vjerovatno iz razloga što je bio u društvu sa osobom koja već ima potjernicu ali to nije razlog da se i on tretira na taj način i da se puca u njegovom pravcu”, dodao je brat.

Ne postoji policijski izvještaj o ispaljivanju hitaca. Mi kao porodica ćemo na sve moguće pravne načine boriti da dokažemo da je nas Adnan rahmetli ubijen, kao i mnoga druga djeca za koje javnost zna i ništa se godinama ne poduzima.” – ispričao je cijeli događaj za portal Crna-Hronika brat nastradalog Adnana.

Iz policije je tada na bratove tvrdnje reagovao i glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo, te je rekao da prema izvještaju policije s mjesta događaja i pregledom tijela nije utvrđena bilo kakva prostrelna rana.

Demir Hadžagić je danas na svom Facebook profilu pozvao građane Sarajeva da mu pomognu u traženju istine za njegovog brata, te je organizovao proteste koji će se održati 11.01. ispred Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79