U Sarajevu pao Crnogorac za kojim je raspisana Interpolova potjernica

Radeći na rasvjetljavanju događaja u Rajlovcu kada su dvojica muškaraca lažno se predstavljajući kao pripadnici MUP-a Hrvatske pokušali prevariti vlasnika firme koja se bavi uvozom i izvozom, pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo došli su do saznanja da su uhapsili poznatog kriminalca iz Crne Gore.

Predat Sudskoj policiji BiH

Utvrdili su da je M. D. iz Metkovića, kako se predstavio vlasniku i policiji, ustvari Dragan Gajić (33) iz Nikšića, Republika Crna Gora, za kojim su Interpol Podgorica i Sud BiH raspisali međunarodne potjernice.

Drugi lažni hrvatski policajac koji je nakon potjere prekjučer uhapšen dao je svoj pravi identitet i riječ je o K. D. (29) iz Imotskog. On je pušten na slobodu nakon čega je pozvan u SIPA-u radi davanja izjave, javlja Avaz.

Dragan Gajić je nakon kriminalističke obrade, predat Sudskoj policiji Suda BiH.

Podjećamo, njih dvojica su se 15. decembra predstavili vlasniku firme u Rajlovcu kao policajci iz Hrvatske. Iznenađenom vlasniku ispričali su da imaju operativna saznanja da njegova vozila osim robe, prevoze i drogu. Njih dvojica kazala su da da su došli u Sarajevo, da mu pomognu, da se onemogući prevoz droge.

Bili su u civilu i pokazali su mu značku MUP-a Hrvatske. Vlasniku firme je to bilo sumnjivo te je pozvao MUP Kantona Sarajevo da dođu i provjere muškarce.

Po dolasku patrole, lažni policajci pokušali su pobjeći svojim automobilom, ali su ih pripadnici PU Novi grad , nakon kratke potjere uspjeli sustići i uhapsiti.

Osuđen zbog trgovine drogom

Dragan Gajić se već nekoliko godina nalazi na crvenoj potjernici, a BiH ga potražuje zbog krijumčarenja droge. Gajić je 2012. godine uhapšen u BiH kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe i potpisao je sporazum sa Tužilaštvom BiH, prilikom čega je osuđen na tri godine zatvora. Dao se u bijeg nakon što je pušten na slobodu do početka izdržavanja kazne.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79