U Sarajevu počela gradnja prve privatne opće bolnice vrijedne 60 miliona eura

Načelnik općine Novi Grad kazao je kako je u martu ove godine započela prva faza izgradnje prve privatne opće bolnice u Sarajevu te objavio fotografije kako će ona izgledati.

Projekat je vrijedan oko 60 miliona eura i kako kaže Efendić, višestruko je značajan za ekonomiju, zdravstveni sistem, ali i ukupni ambijent života u Sarajevu.

Bolnica će se nalaziti uz centralni objekat doma zdravlja Novi Grad na Otoci i tako činiti u cjelini zdravstveni kompleks doma zdravlja i bolnice na jednom mjestu, a investitor je jedna od najvećih bh. kompanija Asa Prevent Eurofarm.

“U konačnici, zapošljavat će više stotina ljekara i drugog medicinskog i ostalog osoblja koje posao neće morati tražiti izvan naše države”, rekao je on.

Nakon izgradnje trgovačkog centra Bingo sa multipleks kinima i ostalim sadržajima u ulici Džemala Bijedića, izgradnja bolnice još jedan je projekat koji se uspješno realizira piše Klix.

“U martu ove godine započela je prva faza izgradnje prve privatne opće bolnice u Sarajevu i općini Novi Grad. Projekat vrijedan oko 60 miliona eura višestruko je značajan za našu ekonomiju, zdravstvarni sistem, ali i ukupni ambijent života u našem gradu. Projekat će se nalaiti uz centralni objekat doma zdravlja Novi Grad na Otoci i tako činiti u cjelini zdravstveni kompleks doma zdravlja i bolnice na jednom mjestu. Bolnica će u konačnici zapošljavati više stotina ljekara i drugog medicinskog i ostalog osoblja koje posao neće morati tražiti izvan naše države.
Nakon izgradnje trgovačkog centra Bingo sa multipleks kinima i ostalim sadržajima u ulici Džemala Bijedića, izgradnja bolnice drugi je projakat koji se uspješno realizira na zgarištima nekadašnjih afera koje smo zatekli u općnini Novi Grad. Mi smo reketu i korupciji davno rekli NE!” – napisao je Semir Efendić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79