U Sarajevu počeo protest protiv Povorke ponosa

U Sarajevu je počeo protest protiv treće Povorke ponosa, a koji su organizovali Inicijativa “Iskorak” i stranka Vjera, narod i država.

Protest se održava u centru grada, ispred Vječne vatre. Za prisutne na protestima nije prihvatljiva Povorka kojom LGBT osobe ukazuju na svoj loš društveni status.

Smatraju da se time ugrožavaju, kako su ranije navodili, tradicionalne vrijednosti. Inicijativa je u Facebook pozivu za protest, između ostalog, istakla: “Ne dajte im svoju djecu! Pridruži se i digni svoj glas!”. Poručili su da je ovo “protest ponosa i časti”.

Oni su protestovali i tokom prve Povorke ponosa, a koja je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održana 2019. godine. Tada su nezadovoljstvo izražavali u naselju Ciglane. Bilo je više od stotinu osoba, a koje su naglasile da je “sramota šta se u Sarajevu dešava”.

Prošlogodišnja, druga Povorka ponosa nije bila masovna zbog pandemije koronavirusa. Današnju osigurava veliki broj policajaca te su na snazi dodatne sigurnosne mjere piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79