U Sarajevu preminula Tamara Starčević, od šestog mjeseca života se borila sa Dravet sindromom

Jedna od dvije osobe u Bosni i Hercegovini koje su se borile sa Dravet sindromom, devetnaestogodišnja Tamara Starčević iz Sarajeva, preminula je u četvrtak.

Ovu informaciju je na svom Facebook profilu objavila njena majka Tanja Markulj. Kako piše Radiosarajevo, Tamara, dijete sa poteškoćama u razvoju, je preminula na respiratoru.

Iscrpljujuća i teška bolesti Dravet sindrom najteži je oblik epilepsije, s kojom se Tamara, zajedno sa majkom Tanjom borila od šestog mjeseca života.

Izdvaja se i emotivna poruka njene majke objavljena na Facebooku: “Taša je noćas preminula, Moj anđeo je raširio svoja krila i ostavio svoju majku”, napisala je majka Tanja na ovoj društvenoj mreži.

Izrazi saučešća porodici i majci Tanji štižu od mnogih ljudi na društvenim mrežama. Mnogim osobama će Tamara, plavooka djevojčica širokog osmijeha i beskrajne snage ostati u sjećanju kao veliki borac, a posebna poruka došla je i iz Srbije od osoba koje imaju istu dijagnozu.

“Predivna dušo Tamara, poslednje zbogom od tvojih Dravet saboraca. Počivaj u miru Božijem. Ostaješ zauvek u srcu. Najdublje saučešće, Tanja Markulj”, napisano je na Facebook profilu njene majke Tanje Markulj.

Sahrana će se obaviti u subotu, 25. septembra u 13:45 sati na gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79