U Sarajevu preminule dvije osobe, devet novozaraženih

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo je na koronavirus pozitivno devet osoba od testiranih 470. Od Covid infekcije se oporavilo 12 osoba.

Nažalost, tokom jučerašnjeg dana od posljedica zaraze koronavirusom preminule su dvije osobe.

Od pomenutog broja novozaraženih pet osoba pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.
U samoizolaciji 1.428 osoba

Trenutno je u KS hospitalizirano 56 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 30, a u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” 26 pacijenata.

Na respiratoru su tri pacijenta, dva na KCUS-u i jedan u Općoj bolnici.

Kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti u pomenutim bolnicama ne koristi niti jedan pacijent.

U protekla 24 sata šest osoba je otpušteno sa hospitalizacije.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledan je 51 pacijent, od kojih su četiri transportovana na KCUS.

Na drive-in punktu na Vrbanji uzeto je 49 PCR uzoraka, u Novom Gradu devet, u Semizovcu 19, dok na Ilidži niko nije testiran.

Kanton Sarajevo danas bilježi 227 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 1.428 osoba.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 52.489 osoba zaraženih koronavirusom i 50.983 izliječene.
Sedmična incidenca iznosi 14

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je devet, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 14.

I danas se u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” nastavlja imunizacija onkoloških pacijenata, prema spiskovima s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kao i revakcinacija ranije vakcinisanih osoba.

Prema informacijama iz Zetre, jučer je aplicirano preko 1.500 vakcina pišeAvaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79