U Sarajevu preminuo 30-godišnji svećenik Adnan Petar Mihael Jašarević

Jutros je u Općoj bolnici “Dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu u 30. godini života preminuo svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević.

O njegovoj smrti oglasili su se iz vrhbosanske nadbiskupije.

-Vlč. Ado, kako su ga kolega od milja zvale, izgubio je bitku za život. Sv. misa zadušnica za dušu pokojnog svećenika Adnana slavit će se 30. septembra u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu u 10:30 sati, a ukop zemnih ostataka bit će istoga dana u 12:15 sati na Gradskom groblju Bare, navode iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Adnan Petar Mihael Jašarević je rođen 30. januara 1992. u Sarajevu. U glavnom bh. gradu proveo je cijelo djetinjstvo te završio osnovnu i srednju školu. Bio je dijete iz mješovitog braka.

Kršten je 7. jula 2007. u sarajevskoj protestantskoj zajednici. Zatim je prešao u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom te je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u rodnom gradu završio filozofsko-teološki studij. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 2019. te je bio na službama župnog vikara na Kupresu i u katedralnoj župi u Sarajevu. Uz to je volontirao i na Radio Mariji Bosne i Hercegovine, navodi se na Facebook stranici nadbiskupije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79