U Sarajevu prikupljeno milion flaša za godinu dana uz pomoć reciklomata

Sarajevsko preduzeće “Rad” objavilo je da su zahvaljujući reciklomatima, postavljenim na nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo, u proteklih godinu dana prikupljene milion ambalažnih jedinica.

Projekat “Reciklomati u Bosni i Hercegovini” traje upravo godinu dana, a milionita flaša je ubačena ranije ove sedmice u reciklomat u Vogošći, zahvaljujući Lamiji Đozo i njenoj drugarici.

Iz “Rada” su naglasili da je stvarni broj prikupljene ambalaže vjerovatno veći, jer mnogi građani ubacuju ambalažu bez korištenja ponuđenih benefita.

Zahvalili su građanima što su prepoznali važnost ovog projekta i aktivno učestvovali u reciklaži.

Više od 50 posto građana koji su koristili reciklomate odlučili su se za opciju donacije za dobrotvornu organizaciju Pomozi.ba, što dodatno naglašava humanitarnu dimenziju ovog ekološkog projekta.

Podsjećamo, prvi reciklomat u Kantonu Sarajevo postavljen je sredinom augusta 2022. ispred Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (bivšeg Doma armije).

Osim mogućnosti doniranja, recikliranjem je moguće ostvariti i druge beneficije, poput besplatnog parkinga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79