U Sarajevu protesti zbog sumnjivih okolnosti u slučaju Adnan Hadžagić

Adnan Hadžagić (36) iz Sarajeva preminuo je krajem jula prošle godine.

Sve se odvijalo 25 minuta iza ponoći, kada je policija nakon potjere za vozilom savladala Hadžagića koji je umro na mjestu događaja. U policijskom izvještaju je navedeno da je preminuo nakon pada sa zida visine dva metra – ali iznad ovog slučaja stoji mnogo upitnika, nelogičnosti i oprečnih mišljenja.

Dvije obdukcije potvrdile su da je Hadžagić preminuo od posljedica premlaćivanja i udaraca tupim predmetom ili predmetima.

Hatidža Hadžagić, majka stradalog Adnana i Senad Pećanin, advokat porodice iznijeli su svoje sumnje u regularnost kompletnog procesa pred Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

Pećanin je rekao da Hadžagić nije bio vozač automobila kojeg je policija zaustavljala, te da nije bježao sa mjesta događaja i da nije pružao nikakav otpor policiji.

U Sarajevu novi protesti zbog smrti mladića: Brat poziva građane zbog istine i pravde za Adnana

Upravo je ovo razlog mirnog okupljanja ispred Tužilaštva u utorak 11. januara. Porodica i prijatelji pozivaju sve građane za dolazak i podršku u ovom slučaju.

Porodica nastradalog Hadžagića za CH: “Dokazat ćemo da je naš rahmetli Adnan ubijen”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79