U Sarajevu protestna mirna šetnja za Bosnu i Hercegovinu: “Šetnja mladosti!”

U Sarajevu protestna mirna šetnja za Bosnu i Hercegovinu: “Šetnja mladosti!”


 

❌Okupljanje od 12:00 do 13:00 ispred Doma mladih.

❌Blokada ceste sa našom jedinom zastavom od 13:00-14:00 i mirna šetnja.

❌Šetnja se simbolično završava na mjestu Trg djece opkoljenog Sarajeva, gdje je i upličrn program.

Nama jedina Domovina!

Zaista ovog puta očekujemo da ćete pokazati patriotizam i ljubav prema Domovini, a ne sjediti kući. Bosna i Hercegovina, moja, tvoja, naša, i svih onih koje se osjećaju kao Bošnjaci i Hercegovci. Jedna jedina, postojana od stoljeća desetog, od pokrajine do kraljevine, republike pa sve do jedinstvene, ustavne, medjunarodno priznate države.

Trpila udarce, trpila rasula, uništavanja do pepela, dizala se iz plamena ponovo. Bosna i Hercegovina je ona koju otimaju i prisvajaju, ona čije parče zemlje žele u svojim granicama svi oni koji su stoljećima unazad bili joj kamen spoticanja.

Svoju jačinu pokazala je devedesetih kad su se njeni sinovi i kćerke borili za nezavisnost. Pokazala hrabrost kad su joj svi okretali ledja. Pokazala ljubav kad je zauzvrat dobila nemilosrdne barikade, slavila i pjevala kad su rijeke suzama natopljene bile. Drčno se suprotstavila uništavanju i minimaliziranju njene historije. Iz Srednjovijekovne Bosne pa sve do Osmanskog carstva, preko SFRJ-a bila postojana i prkosna.

Zbog toga, zbog svih onih koji su mahali njenim obilježjima kroz historiju Ona proslavlja svoj 1. mart, dan kada je još jednom dokazala da joj hrabrost ne manjka. Njen temelj, njeni mladi i njena budućnost 1. marta mirnom šetnjom pokazuju da Bosna i Hercegovina ima budućnost.

Sarajevo organizuje šetnju ovog historijskog dana od 12:00 do 15:30 sati gdje želi pokazati da smo svi za našu Domovinu, za našu plavo-žutu teritoriju, te da ćemo uvijek biti za ono što su naši preci ostavili u amanet.

Pozivamo sve gradjane Bosne i Hercegovine da zajedno sa nama upriliče ovaj dogadjaj, te da pruže podršku našoj Domovini sa početnim okupljanjem ispred Doma mladih gdje ćemo zajedničkom šetnjom do Trga djece opkoljenog Sarajeva pokazati da nas ima” – izjavila je predsjednica Vijeća mladih Kantona Sarajevo, Naida Mehanović za portal Crna-Hronika


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija