U Sarajevu se gradi nova (privatna) bolnica, vrijedna više od 100 miliona KM: Zapošljavat će stotine medicinskih kadrova

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić održao je danas godišnju press konferenciju na kojoj se osvrnuo na realizaciju Strategije razvoja Općine Novi Grad Sarajevo za period 2014-2020. godina.

Kazao je da je Strategija razvoja Općine Novi Grad, koja je usvojena 2014. godine, a završava s 2020. godinom, realizirana s uspjehom od 90 posto.

No, uz rezime svega što je urađeno u ovoj godini, Efendić je govorio i o novim investicijama koje su u planu.

– Općina Novi Grad postala je poželjno mjesto za sve investitore i jedina u Kantonu Sarajevo koja posjeduje takozvani BFC (Business Friendly Ceritficate) međunarodnih organizacija, a koji potvrđuje da je ovo Općina čija vrata su otvorena za sve koji žele raditi i poslovati – naveo je, između ostalog, Efendić.

Zahvalio je građanima na strpljenju u teškoj 2020. godini, te dodao kako nema previše brige za izazove s kojima se suočila privreda u ovoj godini, ali ima za zdravlje građana.

Kada je riječ o budućim projektima, Efendić je istakao trend rasta autoindustrije na području Rajlovca, uz najavu otvorenja novih objekata za proizvodnju autodijelova u ovom naselju, gdje su planirana nova zapošljavanja.

Kao još jedan važan projekt, Efendić je naveo da u Novom Gradu uskoro počinje izgradnja i privatne Opće bolnice, vrijedne više od 100 miliona KM, a koja će također zapošljavati stotine visokoobrazovanih medicinskih kadrova.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79