U Sarajevu se prodaje predivna kuća iz 1925. godine od 450 kvadrata za 1.500.000 KM

U Sarajevu se prodaje predivna kuća iz 1925. godine od 450 kvadrata za 1.500.000 KM


Na stranici za prodaju nekretnina jučer je objavljen oglas o prodaji kuće od 450 kvadrata, sa pripadajućim dvorištem površine 282 kvadrata.

Kuća se nalazi u Starom Gradu, u ulici Avdage Šahinagića, a zanimljivo da je izgrađena daleke 1925. godine i sve ove godine je u vlasništvu jedne porodice.

Objekat je spratnosti suteren neto površine 120 m2, prizemlje 130 m2 i sprat 130 m2. Ukupno stambene površine 260 m2. Iznad sprata se nalazi i tavanski prostor površine kolika je osnova objekta.

POGLEDAJ GALERIJU

Unutrašnjost nekretnine je urađena u autentičnom stilu i vrijednost namještaja i cjelokupnog enterijera, koji su još u izvornom stanju, procjenjuje se na desetine hiljada maraka.

Kuća posjeduje šest spavaćih soba i dva kupatila.

POGLEDAJ GALERIJU

Objekat se zagrijava na više načina i to električnim grijalicama, u dijelu objekta su ugrađene i plinske peći. U određenom broju prostorija su izvedene i klasične bosanske peći dekorativno obrađene.

Vanjska stolarija je urađena od kvalitene drvene građe I klase urađeni po sistemu „krilo po krilo“.

U oglasu se navodi da su podni dijelovi parket i keramičke pločice.

POGLEDAJ GALERIJU

Ulazna vrata na objektu su takođe urađena od kvalitetnih drvenih elemenata sa odgovarajućim ostakljenjem. Sva drvena građa na objektu je izvorna i u izuzetno dobrom stanju što dovoljno govori o kvalitetu iste.

Vertikalna komunikacija/stepenište je riješena na više načina. Tako stepenište između suterena i prizemlja je dvokrako kameno stepenište. Stepenište između etaža je drveno.

U neposrednoj bilizini se nalaze Vjećnica, Inat kuća, Sarajevska pivara, Žičara. Pristup do predmetne nekretnine je definisan direktno sa ulice Avdage Šahinagića. Parkig prostor je definisan u okviru parcele u vidu otvorenih parking prostora.

POGLEDAJ GALERIJU

Lokacija je dobro povezana sa gradskim saobraćajem te se tramvajsko stajalište nalazi svega 100 metara od objekta. Glavna gradska saobraćajnica je smještena odmah pored naselja te je i cestovnim putem ova lokacija povezana sa svim ostalim dijelovima grada.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija