U Sarajevu se prodaju i stanovi skuplji od milion maraka

Svaka roba ima kupca. To potvrđuje i činjenica da se u Sarajevu prodaju stanovi čija cijena prelazi milion konvertibilnih maraka.

Jedan od najluksuznijih stanova koji se prodaju u glavnom gradu BiH smješten je u Sarajevo Toweru. Kako je objavljeno na zvaničnoj stranici ponuđača, riječ je o šestorosobnom penthouseu od 373 kvadratnih metara.

On ima četiri spavaće sobe, dva dnevna boravka, kuhinju i trpezariju, radnu sobu, saunu, lođu, a budući vlasnik imat će i prioritet u pozivu lifta.

I u Bosmalu ima nekoliko izuzetno luksuznih stanova. Ipak, najskuplji stan je tzv. predsjednički apartman od 616 kvadrata, čija je početna cijena na prvoj javnoj prodaji u Općinskom sudu u Sarajevu 2017. godine bila 925.410 konvertibilnih maraka.

– Postoji potražnja za ekskluzivno velikim stanovima, ali više i za njihovim iznajmljivanjem. Takvih stanova nema puno u Sarajevu. Svaki ozbiljniji objekat ima poneki penthouse. Mi smo u Bosmalu imali jedan od oko 400 kvadrata.

Također i na Skenderiji u novogradnji, gdje je bio bazen i cijena je bila više od 1,5 miliona konvertibilnih maraka. Imamo kupce iz sfera sporta, biznisa, estrade… Ima kupaca za luksuzne stanove, nije da nema. Koliko sam upoznat, predsjednički apartman u Bosmalu nije prodat, a trebao ga je kupiti, koliko se sjećam, Vedad Ibišević ili neka od naših fudbalskih zvijezda – kaže za Faktor Spaho Ljajić iz Sigenx agencije za nekretnine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79