U Sarajevu sinoć zbog iznude lišena slobode i tri maloljetnika!

Sinoć je kod stadiona Koševo sarajevska policija zbog iznude lišila slobode pet osoba, a danas su se saopštenjem oglasili i iz MUP-a KS.

Kako navode, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, proveli su posebne istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela iznude izvršenog u prethodnom periodu na štetu A. A. iz Sarajeva.

Pojašnjavaju da je A. A. 7. februara ovo krivično djelo prijavio Odjeljenju za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije.

“Poduzimajući planske aktivnosti, dana 10.02.2022.godine, slobode su lišena lica: D. B., rođen 2003. godine u Sarajevu, N. H., rođen 2003. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni i tri malodobna lica, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo iz člana 295. KZ F BiH (Iznuda). Osumnjičeni su u proteklom periodu od A. A. iz Sarajeva iznudili veću sumu novca – navode iz policije.

Iz policije dodaju da je prilikom pretresa kod N. H. je pronađen i oduzet jedan pištolj za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, dok je kod jednog maloljetnika pronađena i oduzeta veća suma novca.

“Navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela – saopćili su iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79