U Sarajevu traje rat tri narko klana: U jednom učestvuje i brat inspektorice MUP-a KS

Foto: Ilustracija

U razmaku od sedam sati eksplodirale su bombe ispred kafića Hill u Pofalićima i u Ulici igmanska u Vogošći

U razmaku od sedam sati građane Sarajeva uznemirile su dvije eksplozije. Posljednja se desila jučer oko 5.25 sati u sarajevskom naselju Pofalići, tačnije u Ulici Zahira Panjete, ispred Caffe & Lounge bara Hill. Druga bomba eksplodirala je u ponedjeljak u 21.55 sati u Ulici igmanska u Vogošći piše Oslobođenje.

S obzirom na to da je bomba u Pofalićima aktivirana nešto poslije pet sati, nikoga nije bilo u objektu, ni u blizini kafića, te nije bilo povrijeđenih. Pojedini mediji objavili su da se u lokalu na koji je bačena bomba okupljaju prijatelji bjegunca od zakona Adela Kabaša (ranije Murtovića), koji je osumnjičen za brutalno likvidaciju Mehmeda Ramića koje se desilo sredinom decembra prošle godine na raskrsnici u Pofalićima. Naveli su i da je prekoputa tog kafića nedavno napravljen grafit u čast također likvidiranom Keninu Lukaču, Ramićevom najboljem prijatelju.

Podsjetimo, Adel Kabaš, zvani Dasta, osumnjičen je za likvidaciju Ramića, a u pritvoru se nalazi Amel Jašarević Šaja, dok su njegovi pomagači Edvin Imamović i Igor Zuko, nakon mjesec pritvora, pušteni. Za likvidaciju Lukača 20. januara 2022. osumnjičeni su Vedad Višnjić, Asmir Murtović Murta i Sead Adilović, koji su iza rešetaka.

Iz policije su naveli da prilikom eksplozije u Vogošći također nije bilo povrijeđenih, dok je došlo do oštećenja na stambenoj zgradi, poslovnom prostoru, kao i na više vozila parkiranih u neposrednoj blizini. Kako saznajemo, ne postoji veza između ove dvije eksplozije.

Iz šturih policijskih informacija o eksploziji na Pofalićima ne može se nazrijeti da se u ovom naselju ponovo razbuktava rat narkogrupa. Kako navode naši izvori, iako policija zna za grupe iz ovog naselja koje preprodaju drogu, za sada ništa ne poduzima jer, navodno, u jednoj od tih grupa drogu dila brat jedne inspektorice MUP-a KS-a?!

Interesantno je da su “dobro obaviješteni izvori” odmah nakon eksplozije požurili da putem pojedinih portala razglase kako su se u spomenutom kafiću okupljali Kabaš i njegovi prijatelji, ostavljajući čitaocima da sami zaključe kako bi eksplozija mogla biti povezana sa osvetom za likvidaciju.

Međutim, naši izvori tvrde da bomba nije bila namijenjena Kabašu i njegovim drugovima, već drugoj osobi, te da je pozadina borba između tri narkogrupe.

Spirala nasilja

Penzionisani policajac Dragan Mioković izjavio je da je prvi put u Sarajevu na sceni oružani obračun narkoklanova koji je u dva mjeseca rezultirao sa dvije mrtve glave, i to samo u jednom taboru, te da to može proizvesti spiralu nasilja sa desetinama mrtvih.

”Prije su kriminalci pucali u noge, sad pucaju iznad pojasa. Onaj ko procjenjuje bezbjednosnu situaciju na sve ovo treba da obrati pažnju”, rekao je Mioković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79