U Sarajevu uhapšen 47-godišnjak zbog posjedovanja droge, pretresli su mu i kuću

U Sarajevu je jučer oko 18:45 sati uhapšen 47-godišnji Sarajlija zbog posjedovanja droge.

Prilikom pretresa u ulici Ejuba Sarajkića, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga su kod A.Č. (47) pronašli drogu, a onda su mu pretresli i kući.

Na ulici su mu pronađena dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i određena količina materije koja asocira na opojnu drogu speed.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen pretres kuće i pratećih prostorija koje 47-godišnjak koristi na području općine Ilidža, kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja asocira na oponu drogu marihuanu i digitalna vaga.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičeni je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79