U Sarajevu uhapšen diler Irmin Balijagić, fizički nasrnuo na policajca

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP-a KS su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Sarajevo, realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Drina“.

Tokom realizacije planiranih aktivnosti policijski službenici su, u cilju provjere identiteta, izvršili legitimisanje I. B. (37) iz Sarajeva, koji je tom prilikom fizički nasrnuo na policijske službenike nanijevši tom prilikom jednom od njih lake tjelesne povrede, da bi potom bio savladan i lišen slobode.

– Nakon toga policijski službenici su izvršili pretres stana u ul. Drinska, područje općine Novo Sarajevo, a kojeg koristi I.B. i tom prilikom pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli: 1 (jednu) pvc kesu sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine 250 grama, 6 (šest) pvc paketića sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 50 grama, jedna digitalna vaga za mjerenje i ostaci NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu- navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Kako nezvanično saznajemo uhapšen je Irmin Balijagić koji je osumnjičen da je počinio krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79