U Sarajevu uhapšen muškarac, kod njega pronađeno kilogram amfetamina

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Sarajevo u cilju dokumentovanja lica i krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. st. 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine- saopćeno je iz FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti uhapšen je M. D. (27) kod kojeg je prilikom ličnog pretresa pronađena i oduzeta kilogram materije koja svojim preliminarnim karakteristikama asocira na opojni drogu amfetamin.

– U toku je kriminalistička obrada nad licem lišenim slobode u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će nakon obrade protiv osumnjičenog biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužiliaštvu Kantona Sarajevo-navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79